Godkjente djevelutdrivelse på jente

Publisert

Den katolske kirke i byen Burgos i Nord-Spania skal ha godkjent eksorsisme på en tenåringsjente. Jenta som var under atten år da hendelsen skjedde skal ha slitt med psykiske problemer, noe foreldrene mente måtte være demoner. En prest som var godkjent som eksorsist av bispedømmet i byen skal deretter ha gjennomført flere runder med demonutdrivelse på henne. Hendelsene går tilbake til april, mai og juni i år og skal ha skjedd under tvang. Saken er blitt kjent etter at forholdet ble anmeldt tidligere i år.

Erkebispedømmet i Burgos i regionen Castilla y León har i en ny pressemelding innrømmet at flere økter med djevelutdrivelse ble gjennomført på den aktuelle personen i tidsrommet april til juni i år. Handlingene skal ha blitt gjennomført av en prest og eksorsist med offisiell godkjennelse fra bispedømmet. I følge uttalelsen skal det være foreldrene til jenta som besluttet at utdrivelsene skulle gjennomføres.

Den svært rystende historien handler om hvordan foreldrene til en psykisk syk jente kom til konklusjonen at datteren var besatt av demoner da hun ikke ble frisk etter flere innleggelser. Jenta skal ha slitt med angst, utviklet anoreksi og gjort flere forsøk på å ta sitt eget liv.

Etter å ha rådført seg med representanter for bispedømmet i Burgos ble foreldrene anbefalt en prest fra Valladolid med lisens til å drive eksorsisme. Jenta skal deretter ha blitt utsatt for hele tretten runder med djevelutdrivelse, utført i konventet San Joaquín y Santa Ana i Valladolid.

I følge avisen Diario de Burgos har jenta i en politiforklaring fortalt om den brutale tvangen der hun blant annet skal ha blitt bundet og holdt nede mens utdrivelsene ble gjennomført. Hun skal også ha blitt tvunget til flere timer med bønn og blitt bedt om å drikke vann med et spesielt eksorsisme-salt som skulle bidra til å drive ut de onde åndene. Hver runde med utdrivelse skal ha vart i mellom en og to timer. På et tidspunkt skal jenta ha besvimt. Hun skal også ha blitt slått av sin far når hun ikke ville si bønnene hun var pålagt.

Etter å ha fått kjennskap til saken, skal annen familie av jenta i august i år ha anmeldt foreldrene til politiet. Kort tid etter ble det gjennomført avhør av jenta som igjen førte til at saken ble opprettet og etterforskning startet. Jenta som angivelig nylig er fylt atten år skal etter dette ha blitt tatt hånd om og brakt til et regionalt ungdomshjem i Castilla y León.

Erkebispedømmet i Burgos sier i sin pressemelding at eksorsisme er en tradisjon som er bevart i Den katolske kirke som en «rettighet» for alle troende.

 

Eksorsisme i Den katolske kirke

Demonutdrivelse er svært kontroversielt i Spania men er fremdeles en anerkjent praksis i Den katolske kirke. Retten til å praktisere utdrivelse kontrolleres av kirken og hver enkelt eksorsisme må på forhånd godkjennes av et eget eksorsisme-råd som igjen er godkjent av et bispedømme. For å bli eksorsist må man være prest og ha gjennomgått spesiell opplæring. Den eneste offisielle tittelen i «faget» gis av Vatikanet.

Foto: Convento San Joaquín y Santa Ana, Valladolid.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter