Gjeninnfører tyrefekting etter tre år

Publisert

San Sebastian i Nord-Spania er tilbake med tyrefekting etter tre år med forbud. Forrige gang det ble arrangert stevner i byen var i august 2012. Det tidligere byrådet til Euskal Herria Bildu hadde egentlig satt en stopper for de kontroversielle arrangementene. Etter kommunevalget i mai i år har imidlertid valgvinneren Det baskiske nasjonalistpartiet (PNV) og sosialdemokratene i PSOE sagt ja til å gjeninnføre tradisjonen, godt støttet av regjeringspartiet Partido Popular. Det første av fire stevner gikk av stabelen torsdag 13. august til store protester fra dyrevernsorganisasjoner.

Tidligere kong Juan Carlos I skal ha møtt opp og kastet glans over begivenheten da tyrefekting torsdag 13. august ble gjeninnført i San Sebastian (Baskerland). Utenfor stadion ble det holdt store demonstrasjoner med representanter for anti-tyrefektingsorganisasjonen Plataforma Antitaurina, fra republikanere og motstandere av monarkiet i Spania. Den pensjonerte kongen veslsignet arrangementet og uttalte til spansk tv at tyrefekting var “en verdi i Spania, som vi må støtte”. Med seg for andledningen hadde han sin datter Elena og barnebarna María Victoria Federica og Froilán.

Les også: Foreløpig slutt på tyrefekting i San Sebastian

Også søndag 9. august ble det demonstrert mot arrangementet. Da skal rundt to tusen mennesker ha deltatt, inkludert tidligere ordfører i byen, Juan Karlos Izagirre (EH Bildu) som i 2012 var med på å forby den omstridte tradisjonen. Demonstrasjonen var arrangert av anti-tyrefektingsorganisasjonen Plataforma Antitaurina som ble dannet i 2011 og som nå er tilbake i protest etter tre års forbud mot tyrefekting, skriver avisen El País.


 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter