Gjeninnfører tyrefekting etter tre år

Publisert

San Sebastian i Nord-Spania er tilbake med tyrefekting etter tre år med forbud. Forrige gang det ble arrangert stevner i byen var i august 2012. Det tidligere byrådet til Euskal Herria Bildu hadde egentlig satt en stopper for de kontroversielle arrangementene. Etter kommunevalget i mai i år har imidlertid valgvinneren Det baskiske nasjonalistpartiet (PNV) og sosialdemokratene i PSOE sagt ja til å gjeninnføre tradisjonen, godt støttet av regjeringspartiet Partido Popular. Det første av fire stevner gikk av stabelen torsdag 13. august til store protester fra dyrevernsorganisasjoner.

Tidligere kong Juan Carlos I skal ha møtt opp og kastet glans over begivenheten da tyrefekting torsdag 13. august ble gjeninnført i San Sebastian (Baskerland). Utenfor stadion ble det holdt store demonstrasjoner med representanter for anti-tyrefektingsorganisasjonen Plataforma Antitaurina, fra republikanere og motstandere av monarkiet i Spania. Den pensjonerte kongen veslsignet arrangementet og uttalte til spansk tv at tyrefekting var “en verdi i Spania, som vi må støtte”. Med seg for andledningen hadde han sin datter Elena og barnebarna María Victoria Federica og Froilán.

Les også: Foreløpig slutt på tyrefekting i San Sebastian

Også søndag 9. august ble det demonstrert mot arrangementet. Da skal rundt to tusen mennesker ha deltatt, inkludert tidligere ordfører i byen, Juan Karlos Izagirre (EH Bildu) som i 2012 var med på å forby den omstridte tradisjonen. Demonstrasjonen var arrangert av anti-tyrefektingsorganisasjonen Plataforma Antitaurina som ble dannet i 2011 og som nå er tilbake i protest etter tre års forbud mot tyrefekting, skriver avisen El País.


 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter