Gir opp oljeletingen på Kanariøyene

Publisert

Det spanske oljeselskapet Repsol avslutter prøveboringen utenfor kysten av Lanzarote og Fuertventura på Kanariøyene. Selskapet som mot lokale myndigheters ønske hadde fått klarsignal til leting etter olje og gass av regjeringen i Madrid opplyser at de på nåværende tidspunkt ikke vil gå videre med prosjektet men heller satse på felter utenfor kysten av Angola.

Motstanden mot oljeleting på Kanariøyene har vært stor. Regionspresident Paulino Rivero som fra starten av har vært imot letingen erklærte fredag 16. januar at Repsol, Industridepartementet og regjeringen i Madrid har gått på et nederlag mens befolkningen på øygruppen har vunnet. Rivero etterlyser større respekt for regional autonomi fra Madrid og mener sentralregjeringens håndtering av saken er kritikkverdig. Han viser også til liknende prosjekter utenfor kysten av Valencia og Belearene og mener det bør tas rettslige skritt mot sittende regjerings (Partido Popular) håndtering av sakene.

Oljeselskapet Repsol opplyster at de på nåværende tidspunkt ikke vil gå videre med prosjektet ved Lanzarote og Fuertventura på Kanariøyene etter at det ikke er funnet tilstrekkelig bevis for at det finnes olje for utvinning ved øygruppen. Selskapet avsluttter letingen som har pågått siden slutten av november i fjor og vil nå konsentrere seg om prosjekter utenfor kysten av Angola.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter