Gigant-beslag av ecstacy og amfetamin

Publisert

Tolv personer arrestert i Altea og Sueca (Valencia= med nesten 1900 liter syntetisk narkotika til en angivelig verdi av 105 millioner euro på det svarte markedet.

Det nasjonale politiet i Benidorm har beslaglagt et ecstasylager i Sueca, ikke langt fra Valencia. Under aksjonen ble 12 personer arrestert i Altea og Sueca i forbindelse med storstilt produksjon av amfetamin for distribusjon i hele landet og til og med i utlandet, og i løpet av de fem ransakingene som ble gjennomført, ble det beslaglagt rundt 1900 liter MDMA – kjent som ecstasy eller “crystal” -, 1000 liter basis-stoffer for produksjon av mer narkotika og ytterligere tusen liter kjemikalierester.

De 1 900 literne MDMA ville, etter å ha blitt omdannet til fast form (krystallisering), ha blitt omdannet til mer enn to tonn ecstasy – 2 185 kilo – og etterforskerne mistenker at nettverket også kan ha levert stoffet til smuglere i andre europeiske land. Fire av de arresterte, inkludert de to lederne som ble arrestert i Altea – av marokkansk opprinnelse – og de to som ble arrestert i laboratoriet – to nederlandske kjemikere som tidligere er dømt i hjemlandet – er varetektsfengslet etter å ha blitt overlevert til Benidorm Magistrates’ Court nummer 2.

Balansen i den vellykkede narkotikabekjempelsesoperasjonen ble presentert i morges i hovedkvarteret til det rettslige lageret i Alicante, der kommisjonæren i Benidorm, Ceferino Serrano, og lederen for etterforskningen av den samme politistasjonen, Víctor Manuel Galvañ, samt inspektør Juan de Mata Muñoz, fra den sentrale narkotikabrigaden til generalkommissariatet for rettspolitiet, dukket opp.

Agenter fra narkotikagruppen ved politistasjonen i Benidorm startet etterforskningen i oktober i fjor etter å ha blitt oppmerksomme på eksistensen av et kriminelt nettverk med base i Levante-området, som angivelig var involvert i produksjon av syntetiske stoffer.

Etterforskere i Benidorm identifiserte to mistenkte som ble fulgt og overvåket til de klarte å lokalisere flere eiendommer. Disse to personene, som er av marokkansk opprinnelse og bosatt i Altea, var tilsynelatende lederne av nettverket og var ikke tidligere straffedømt.

Agentene lokaliserte først et slags skur i Altea la Vella – derfor ble operasjonen døpt “Chamizo” – der man mistenker at narkotikalaboratoriet i utgangspunktet befant seg, ettersom de gikk inn og ut med demijohns. Senere undersøkelser førte imidlertid til et landsted i området Simat de la Valldigna og Bàrig i Sueca-distriktet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter