Gassrigg kobles til jordskjelv

Publisert

Det er registrert økt seismisk aktivitet i havområdene utenfor kysten av Castellón nord for Costa Blanca. Tirsdag 1. oktober skal man ha hatt rundt tjue mindre skjelv ved gassriggen Castor som ligger i havet rett ut fra byen Vinaròs. Ett av skjelvene skal ha blitt målt til 4,2 på Richters skala, noe som har fått regionale myndigheter til å iverksette en beredskapsplan for kommunene Peñíscola, Vinaròs og Benicarló. Situasjonen er imidlertid ikke mer alvorlig enn at man opprettholder kontakt mellom brannvesenet i provinsen Castellón, regionalt politi og regionale- og kommunale myndigheter.

 

 

Årsaken til at man nå opplever flere jordskjelv enn normalt er foreløpig ikke kjent. Man vet fra tidligere at det aktuelle området er naturlig utsatt for seismisk aktivitet. Eksperter mener likevel at skjelvene kan være relatert til virksomheten ved Castor-riggen. Det spanske industridepartementet ba derfor 26. september om at produksjonen ved anlegget skulle stanses inntil videre. Siden 13. september skal det være registrert rundt 300 mindre skjelv i området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter