Garzon vil tiltale de ansvarlige for Guantanamo

Publisert

Dommer Baltasar Garzon ved Spanias nasjonale domsstol – la Audiencia Nacional – har startet en utredning som kan føre til tiltale mot de ansvarlige for fangeleiren i den amerikanske militærbasen i Guantanamo på Cuba. Den profilerte dommeren har mottatt anmeldelser fra en rekke spanske menneskerettighetsorganisasjoner som blant annet anklager amerikanske myndigheter for krigsforbrytelser.

En eventuell tiltale vil gjelde lovbrudd utført mot fire tidligere Guantanamofanger, hvorav en er spansk statsborger, og de tre andre har tette bånd til Spania. Garzon har ventet i syv måneder på svar fra det amerikanske justisdepartementet. Siden han ikke har mottatt noe svar om hvorvidt en amerikansk domstol vil ta saken, har han besluttet å fortsette utredningen på egenhånd.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter