Garzon hedret i Paris

Publisert

Dommer Baltasar Garzon ble den 17. mai hedret i form av en prestisjetung internasjonal utmerkelse i Paris. Prisen “René Cassin”, som utdeles annethvert år, tilkjennes personer som har gjort en spesiell innsats for frihet og demokrati i verden.

Garzon, som ble suspendert fra sin stilling ved Spanias nasjonale domsstol den 14. mai for å ha innledet en etterforskning mot overgrep utført under Francoregimet, fikk prisen for sin innsats i kampen mot brudd på menneskerettigheter, gjennom prosesser han har igangsatt mot tidligere diktaturer, som eksempelvis Chile.

I sin takketale sa Baltasar Garzon at prisen har ekstra stor betydning for han i disse vanskelige tider. Han avsluttet talen med å fastslå at demokratier ikke kan bygges på tusenvis av skjulte lik, med tydelig brodd til prosessen som spank høyesterett har innledet mot ham.

Sjefsanklager ved menneskerettighetsdomsstolen i Haag, Luis Moreno Ocampo, og Frankrikes tidligere statsminister, Dominique de Villepin, var blant de mange prominente gjestene som var til stede under prisutdelingen i den franske hovedstaden den 17. mai.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter