13.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Garzon hedret i Paris

Dommer Baltasar Garzon ble den 17. mai hedret i form av en prestisjetung internasjonal utmerkelse i Paris. Prisen “René Cassin”, som utdeles annethvert år, tilkjennes personer som har gjort en spesiell innsats for frihet og demokrati i verden.

Garzon, som ble suspendert fra sin stilling ved Spanias nasjonale domsstol den 14. mai for å ha innledet en etterforskning mot overgrep utført under Francoregimet, fikk prisen for sin innsats i kampen mot brudd på menneskerettigheter, gjennom prosesser han har igangsatt mot tidligere diktaturer, som eksempelvis Chile.

I sin takketale sa Baltasar Garzon at prisen har ekstra stor betydning for han i disse vanskelige tider. Han avsluttet talen med å fastslå at demokratier ikke kan bygges på tusenvis av skjulte lik, med tydelig brodd til prosessen som spank høyesterett har innledet mot ham.

Sjefsanklager ved menneskerettighetsdomsstolen i Haag, Luis Moreno Ocampo, og Frankrikes tidligere statsminister, Dominique de Villepin, var blant de mange prominente gjestene som var til stede under prisutdelingen i den franske hovedstaden den 17. mai.

Relaterte saker

- Advertisement -