Garzon forklarte seg om Gürtelavlyttingene

Publisert

Dommer Baltasar Garzon møtte mandag den 10. mai frem i høyesterett i Madrid for å forklare seg om telefonavlyttingene som ble gjort av noen av de mistenkte som satt varetektsfengslet i forbindelse med korrupsjonsskandalen Gürtel. Garzon nekter for å ha brutt loven.

Høyesterett har allerede avvist telefonavlyttingene, som skal ha blitt beordret av Baltasar Garzon, som bevis i korrupsjonsskandalen som har rammet Partido Popular.  Det er avdokaten til José Luis Ulibarri, en forretningsmann med en betydelig rolle i Gürtelskandalen, som anmeldte Garzon for å ha avlyttet hans klient mens han satt varetektsfengslet.

Det er tredje gang i løpet av et år ar Baltasar Garzon må forklare seg for høyesterett. Den 9. september i fjor måtte han avgi forklaring rundt etterforskningsprosessen han innledet mot Francodiktaturet. Og så sent som den 15. april møtte han i retten for å forklare seg om pengene han skal ha mottatt fra storbanken Santander i forbindelse med noen forelesninger han ga ved et universitet i New York for noen år tilbake.

Da den profilerte dommeren ankom høyesterett på morgenkvisten den 10. mai ble han møtt av flere personer som bar republikanske flagg og delte ut løpesedler hvor det blant annet sto skrevet ”Flere dommere som Garzon” og ”Mistanken mot Garzon er et forsøk på å dekke over Gürtel”.

 

Les også:

11 Jun 2009: Profil – Baltasar Garzón
25 April 2010: Tusener demonstrerte for Garzon
15 April 2010: Støttekampanje for Garzon
16 Mars 2010: Kulturpersonligheter støtter Garzon
4 Februar 2010: Garzon vil tiltale de ansvarlige for Guantanamo
9 Juni 2009: ETA planla å ta livet av Garzón
28 Mai 2009: Retten vil se på anmeldelse mot Garzón
7 Mai 2010: FN ber Spania etterforske Francodiktaturet
15 Mars 2009: Garzón skal granskes av justisrådet

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter