Galicia: Ni ringer for mirakler og ni døde biskoper

Publisert

I Galicia, nord for Portugal og syd for Santiago de Compostela ligger har man lenge snakket om ringene som i følge historien ble brakt fra hus til hos for å helbrede syke. Lenge har man kjent til myten om de ni ringene fra de ni biskopene i Orense.

Monasterio de Santo Estevo de Ribas de Sil (Foto BBC)

Ringene skal ha tilhørt ni biskoper som alle ga sitt løfte om å tilbringe sine siste dager i fattigdom i klosteret som på spansk bærer navnet «Monasterio de Santo Estevo de Ribas de Sil».

Selv kirkens egne historikere mente dette bare var en historie og at disse ni biskopene ikke en gang hadde eksistert. Dette inntil flere spor bygde opp under myten og en forfatters bok om legenden viste seg å inneholde spådommer som gikk i oppfyllelse.

Ved det gamle klosteret fant man først inskripsjonene om ni skjold flere steder. Dette kunne tyde på at i det minste disse ni biskopene hadde eksistert. Forfatteren som detaljert etterforsket denne gamle myten skrev pekte på gamle urner som inneholder rester av døde viktige personer. Noen av disse måtte da inneholde restene av noen av biskopene og kanskje også ringene som skal utrette mirakler.

Fant ringer og gamle inskripsjoner

Den katolske kirken i Spania har en egen avdeling dedikert til restaurering av gamle relikvier og kirkens utallige kunstskatter. Da disse undersøkte noen av urnene fant man det helt utrolige. Ringer og gamle inskripsjoner som forteller om de ni ringene og deres mirakler.

Nå analyserer den samme gruppen papiret og ringene selv. Man undersøker hva type papir og blekk det dreier seg om. Ringenes metaller og stener undersøkes, alt for å bekrefte eller avkrefte om det man har funnet faktisk er tre av de døde biskopene og tre av totalt ni magiske ringer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: