Langt flere nybygg på Costa Blanca

Publisert

Det bygges nå langt flere nye bygg på Costa Blanca. Og at byggebransjen i provinsen er i vekst etter de harde årene med nedgang, er ikke lenger noe man betviler.

Det er Alicante-avisen Información som skiver at at heisekraner igjen er blitt en del av landskapet i byene i Alicante-provinsen, spesielt langs kysten av Costa Blanca. Det siste året har man sett en tydelig økt aktivitet i sektoren, både i antall aktive entreprenører og arbeidsplassene de skaper.

Det siste året er det dukket opp over 250 nye selskaper i byggebransjen i Alicante-provinsen. Samtidig har sysselsettingen innen sektoren økt med over 2.000 arbeidsplasser. I provinsen er det per dags dato registrert nærmere 5.700 byggefirmaer og over 27.400 ansatte. Bak den tydelige veksten finner man både gamle familiebedrifter fra provinsen som har overlevd krisen og nye kooperativer. I tillegg kommer satsingen fra ulike investeringsfond, skriver Información.

Mangel på spesialister

Samtidig med veksten ropes det et varsko fra bransjehold om mangel på ekspertise. Å få tak i kvalifisert arbeidskraft til alle prosjektene, skal ha blitt en betydelig utfordring. Under nedgangstidene for fem, seks år siden lå byggebransjen nede. Mange spesialister skal enten ha pensjonert seg, eller gått over til andre næringer. Samtidig velger dagens unge å utdanne seg innen andre yrkesfag. Bygg og anlegg velges bort, til fordel for nye teknologier og administrasjonsfag.

Når nye byggeprosjekter skal startes opp i provinsen, er det med andre ord for få profesjonelle å ty til. Problemet løses ved at man betaler mer for mindre jobb fra autoriserte spesialister. I enkelte tilfeller hentes arbeidskraften fra andre regioner som Murcia og Castilla-La Mancha.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter