Frykter britisk EU-exit

Publisert

Hotellbransjen på Costa Blanca vil ikke at Storbritannia skal melde seg ut av EU. Briter er den største gruppen feriereisende til Spania og mange bor der hele eller deler av året. Bransjen frykter at en eventuell utmelding skal gjøre britenes betingelser for opphold i landet vanskeligere og bremse tilstrømningen av turister. Storbritannia har vedtatt å holde folkeavstemning for eller imot videre medlemskap i unionen 23. juni i år.

Javier García, visepresident i Costa Blancas og Comunidad Valencianas bransjeorganisasjon Hosbec, sier til media at en EU-exit for Storbritannia vil kunne påvirke betingelsene britene i fremtiden vil ha for opphold i Spania. Et feriested som Benidorm er i stor grad avhengig av britisk turisme. En eventuell utmeldelse vil kunne påføre næringen årlige tap på flere millioner euro.

 

«Brexit»

Storbritannias utenriksminister Philip Hammond uttalte nylig at en utmeldelse ville skape usikkerhet om britenes status som immigranter i andre EU-land.

Dersom Storbritannia ikke lenger skal være inkludert av EUs regler om fri flyt av varer, tjenester, personer og kapital over landegrensene, kan det i verste fall bety at briter som bor i Spania må flytte hjem, sa ministeren. I følge Hammond vil Storbritannia komme til å måtte forhandle frem kvoter på hvor mange briter som får bo i Spania og omvendt.

Britene har vedtatt å holde forkleavstemning for eller imot videre medlemskap i EU den 23. juni i år. Statsminister David Cameron har gjort det klart at han ønsker å fortsette i unionen, men ønsker nye betingelser for medlemskapet. Samtidig har han fristilt sine ministere og partimedlemmer i Det konservative parti og sagt at alle får stemme etter eget ønske. Storbritannia har vært medlem av EU siden 1973, den gang Det europeiske fellesskap.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter