Frikjente politimannen som klemte Femen-aktivists bryster

Publisert

En politimann er frikjent for å ha klemt en kvinnelig aktivist på brystene under en demonstrasjon i Madrid i fjor.

Den 11. instruksjonsdomstolen i Madrid avviste saken mot politimannen som var tiltalt for å ha tatt en Femen-aktivist på brystene. Dommer Juan Javier Pérez Pérez mente at berøringen var et resultat av kvinnens motstand.

Hendelsen fant sted 20. november 2022 på Plaza de Oriente i Madrid etter at den spanske katolske bevegelsen arrangerte en demonstrasjon på årsdagen for Francisco Francos død.

Tre kvinner med utildekkede bryster protesterte med ropene “ingen ære, ingen heder til fascismen”. Ifølge klagen kom “flere politimenn, alle menn, dem i møte” da aktivistene tok av seg frakkene, og mens noen av dem gikk i gang med å arrestere to av kvinnene “med åpenbar profesjonalitet”, tok en annen politimann tak i klageren bakfra og “klemte henne på brystene med begge hender” i 30 sekunder.

Betjenten fortalte i retten at kontakten med kvinnen varte i mindre enn ti sekunder, og at kvinnens motstand var så sterk at han trengte hjelp fra en annen politimann. Fotojournalisten forteller at to betjenter måtte holde kvinnen tilbake, og at hun gjorde motstand og til og med slo en av betjentene i magen.

“Man kan se at den anklagede betjenten holdt klageren bakfra, med kontakt mellom betjentens hender og klagerens bryster, men også annen kontakt mellom betjentens hender og skuldre og andre deler av klagerens kropp, en kontakt som ikke er mistenkelig for et seksuelt motiv”, uttalte dommeren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter