Fremdeles like korrupt på ranking

Publisert

Spania er fremdeles like korrupt på Transparency Internationals rankingliste for 2016. På organisasjonens oversikt får Spania bare 58 poeng av 100 mulige, det samme som i 2015. Best resultat får Danmark og New Zealand med 90 poeng, etterfulgt av Finland med 89, Sverige med 88, Sveits med 86 og Norge med 85.

Spania har slitt med korrupsjon i årevis, like inn i regjeringspartiet Partido Popular (PP). Mens partiets største korrupsjonssak går for retten skårer landet tilsvarende dårlig på Transparency Internationals ranking som for et år siden. De siste fem årene fra 2012 til 2016 har Spania tapt hele syv poeng, den største nedgangen av samtlige land i undersøkelsen. Det positive med tangeringen av resultatet for 2015 er at utviklingen kanskje har nådd bunn.

Les også: Innrømmer doble regnskaper hos PP

 

Transparency Internationals ranking

The Corruption Perceptions Index er en liste over 177 land og hvordan de oppfattes i forhold til mengden av maktmisbruk, innsidehandel og korrupsjon. Null poeng betyr at landet er gjennomkorrupt og 100 poeng at det er eksemplarisk fri for slike problemer. For 2016 havner Spania på 41. plass med 58 poeng, den samme poengsummen som i 2015.

Best plassering på Transparency Internationals liste får Danmark og New Zealand med 90 poeng, etterfulgt av Finland med 89, Sverige med 88, Sveits med 86 og Norge med 85 poeng.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter