23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Fremdeles best i verden på strender

Antallet strender i Spania med Blått flagg øker også i 2018. Den internasjonale miljø- og kvalitetsgarantien gis til badestrender som holder høy standard på miljø, vannkvalitet, service og sikkerhet. For 2018 står Spania oppført med hele 590 strender på listen, elleve flere enn i fjor. Landet har dermed flest flagg i verden, en posisjon de har holdt siden starten på tildelingen i 1987.

Miljøsertifiseringen Blått Flagg gjøres av Foundation for Environmental Education (FEE) for strender og havner, samt båter. Tildelingen av flaggene startet i 1987 og er ett av flere programmer organisasjonen har for å promotere bærekraftig utvikling på verdensbasis. For å få det blå flagget må man søke om sertifisering og oppfylle en rekke krav til vern av naturen i området, miljøopplysning, vannkvalitet, gode servicetilbud, høy sikkerhet samt opplysning om forhold av betydning for publikum og universal utforming av adgangen til strendene.

Til sammen 45 land over hele verden er med på listen over Blått Flagg. Foruten de 590 spanske strendene som får flagget i 2018, er det også gitt flagg til 101 spanske havner og 5 båter.

Les mer om Spanias strender: Flere «blå» strender en noensinne

 

Relaterte saker

- Advertisement -