Frem og tilbake om tidligere åpne grenser til Frankrike og Portugal

Publisert

I et nå ganske kjent “frem og tilbake” ga representanter for den spanske PSOE/Podemos-regjeringen først grønt lys for å åpne grensene til Portugal og Frankrike 22. Juni. Kort tid etterpå korrigerte regjeringen seg selv ved å la turistminister Reyes Morato repetere at det nok blir 1. julli som opprinnelig annonsert.

Å skulle åpne grensen mot Portugal ekstra tidlig kan i utgangspunktet virke uproblematisk. Portugal stengte grensene sine før Spania, og før det var et eneste dødsfall i Portugal. Altså lenge før spanjolene gikk til slike drastiske tiltak. Portugal har sluppet unna de mest dramatiske konsekvenser av Corona-viruset man så i Spania. Men Portugal har nære forbindelser til Brasil som nå ser en av verdens største utbrudd av Corona-viruset, noe som kan gjøre Portugal sårbar igjen om reiser mellom Portugal og Brasil går i gang igjen.

Dette er ikke første gangen regjeringen raskt må korrigere sin egne uttalelser.

  • Først skulle terrassene til barer og restauranter i Spania få åpne med 30% av bordene i fase 1. Dette ble raskt økt til 50% da bransjen sa de ikke ville åpne om de kunne bruke så få bord.
  • Infrastrukturminister sa Spania ville åpne for turister i juni, få dager etterpå “rettet” hans minister-kollega Teresa Ribera på datoen for turisters ankomst til Spania. Morato sa det er blir 1.juli noe også statsminister Pedro Sanchez senere bekreftet.
  • Utrullingen av den nye “borgerlønnen” for Spanias mest sårbare familier har også vært preget av regjeringsmedlemmer som motsier hverandre om hva / når.
  • Regjeringen forbød opprinnelig butikker å selge varer på salg under “krise-periode”. Dette skulle forhindre “ansamlinger av folk”. Tiltaket ble møtt med sterk kritikk for handelsstanden som pekte behovet for å rabattere varer etter at de har måtte holde stengt i flere måneder. Regjeringen måtte snu og la brutikkene selv sette sine priser.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter