5.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Frem og tilbake om tidligere åpne grenser til Frankrike og Portugal

I et nå ganske kjent “frem og tilbake” ga representanter for den spanske PSOE/Podemos-regjeringen først grønt lys for å åpne grensene til Portugal og Frankrike 22. Juni. Kort tid etterpå korrigerte regjeringen seg selv ved å la turistminister Reyes Morato repetere at det nok blir 1. julli som opprinnelig annonsert.

Å skulle åpne grensen mot Portugal ekstra tidlig kan i utgangspunktet virke uproblematisk. Portugal stengte grensene sine før Spania, og før det var et eneste dødsfall i Portugal. Altså lenge før spanjolene gikk til slike drastiske tiltak. Portugal har sluppet unna de mest dramatiske konsekvenser av Corona-viruset man så i Spania. Men Portugal har nære forbindelser til Brasil som nå ser en av verdens største utbrudd av Corona-viruset, noe som kan gjøre Portugal sårbar igjen om reiser mellom Portugal og Brasil går i gang igjen.

Dette er ikke første gangen regjeringen raskt må korrigere sin egne uttalelser.

  • Først skulle terrassene til barer og restauranter i Spania få åpne med 30% av bordene i fase 1. Dette ble raskt økt til 50% da bransjen sa de ikke ville åpne om de kunne bruke så få bord.
  • Infrastrukturminister sa Spania ville åpne for turister i juni, få dager etterpå “rettet” hans minister-kollega Teresa Ribera på datoen for turisters ankomst til Spania. Morato sa det er blir 1.juli noe også statsminister Pedro Sanchez senere bekreftet.
  • Utrullingen av den nye “borgerlønnen” for Spanias mest sårbare familier har også vært preget av regjeringsmedlemmer som motsier hverandre om hva / når.
  • Regjeringen forbød opprinnelig butikker å selge varer på salg under «krise-periode». Dette skulle forhindre «ansamlinger av folk». Tiltaket ble møtt med sterk kritikk for handelsstanden som pekte behovet for å rabattere varer etter at de har måtte holde stengt i flere måneder. Regjeringen måtte snu og la brutikkene selv sette sine priser.
[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]