Fratar tyrefektingskole subsidiene

Publisert

Den nye kommuneledelsen i Madrid med ordfører Manuela Carmena i spissen vil ikke lenger subsidiere byens tyrefektingskole Marcial Lalanda. Beslutningen begrunnes med at støtten hverken står i forhold til antall elever ved skolen eller det som gis av støtte til andre kultur- og idrettstilbud der interessen er større. Det påpekes samtidig at det man lærer ved skolen er uforenelig med akseptabel behandling av dyr. Kommunen åpner samtidig for at lokalene der skolen holder til kan brukes til andre formål.

Fra og med juni 2016 må Escuela Taurina de Madrid Marcial Lalanda klare seg uten penger fra kommunen. I følge avisen El País er det snakk om 61.000 euro (ca. 550.000 kroner). Det utgjør rundt halvparten av skolens inntekter. Resten kommer fra private selskaper og regionsadministrasjonen i Madrid. Sistnevnte administrasjon styres fremdeles av regjeringspartiet Partido Popular, et parti som støtter tyrefekting og som gjennom en lovendring i 2013 ga den kontroversielle sporten offisiell status som spansk kulturarv.

Madrid kommune opprettholder likevel bevilgninger på 664.000 euro som skal gå til restaurasjon og oppusning av bygget Venta del Batán der skolen holder til. Samtidig åpner kommunen for at lokalene i fremtiden kan brukes til andre formål.

Den nye kommuneledelsen har fra før av sagt fra seg rådhusets faste plasser ved byens tyrefektingarena Plaza de Toros de Las Ventas. Ordfører Manuela Carmena (Ahora Madrid) har tidligere begrunnet tiltakene med at hun vil gjøre den spanske hovedstaden til en «dyrevennlig by».

Foto: Ordføreren i Madrid, Manuela Carmena (Ahora Madrid), under kommunevalget i mai 2015.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter