Francos arvinger: 258 eiendommer og 108€ millioner Euro

Publisert

Til tross for at deres bestefar kom fra fattige kår og bare tok 50.000 pesetas (€300) i lønn som statsoverhode, endte hans kone Carmen, opp som eier av noen av Madrids beste eiendommer og familien er i dag styrtrik.

Diktatorens barn og barnebarn fikk nylig økt fokus på seg da de lenge forsøkte å stoppe flyttingen av Franco fra «De falsnes dal». To generasjoner «Franco» sitter i dag på 22 by-eiendommer, 29 eiendommer på landet, fire næringseiendommer, ett palass og nesten 200 garasjeplasser som leies ut midt i Madrid.

Skjult formue i utlandet og skatteamnesti

Familen var blant de som i 2012 kunne nyte godt av skatte-amnestiet statsminister Mariano Rajoy (Partido Popular) innførte. Franco-familien kunne uten fare for å bli straffeforfulgt deklarere millioner av Euro de til da hadde gjemt bort i kontoer i utlandet. Partido Populars skatteamnesti lot spanjoler med penger man til da ikke hadde deklarert til skattemyndighetene oppgi pengene og bare betale 10% skatt på utlandsformuen. Et beløp langt mindre enn det man hadde unndratt i skatt. Det var under Mariano Rajoy det ble avslørt at hans Partido Popular hadde skult unna millioner i kontoer i Sveits. Pengene var bestikkelse i hovedsak betalt av spanske utbyggere. Hver måned hentet PP penger i kontanter fra Sveits, pengene ble betalt ut til en rekke politiker i partiet.

Franco familien eier i dag en rekke selskaper som driver i en rekke sektorer mye av pengene er investert utenfor Spania selv om man bare i Spania eier eiendom for millioner av Euro. Mye av dette er i en av Madrids dyreste gater, Serrano.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter