General Francos lik er fjernet – Se tre vidoer hvor spanjolene ler av det hele

Publisert

Prosessen om å fjerne General Francisco Franco, Spanias avdøde Facist-diktator, er i dag over.

Om Franco faktisk skulle flyttes eller ikke har vært debattert i åretvis. Nytt av siste året var den juridiske prosessen rundt den faktiske flyttingen. Debatten om prosessen blir trolig spanjolene neppe ferdige med på noen år. Mange er lei av polemikken og glade mannen er fjernet fra Valle de Los Caidos, en av Europas største massegraver. Hvor han lå på hedersplass foran innerst i kapellet foran alteret.

Francos famile ba om æresgarde og salutt

Francos familie hadde bedt om at kisten skulle draperes med det spanske facistflagget og militær æresgarde med salutt. De ba også om et orkester som kunne spille den spanske nasjonale hymnen. Kravet ble avvist av spanske myndigheter.

Humor har vært en del av debatten. Likeså kravene om sensur og fengsling av humoristene. Her er tre videoene hvor spanjolene har ledd av polemikken og facistene.

EL INTERMEDIO: Det satiriske tv-programmet El Intermedio har fått Spanias Franco-tilhengere på nakken etter å ha revet armene av en dukke som skulle forestille liket til den avdøde diktatoren. Foreningen for fremme av Francos minne La Fundación Franco har varslet søksmål mot programmet og dets programledere for hatefulle ytringer. Foreningen begrunner anmeldelsen av tv-programmet med at det som skjedde under sending ikke var en utøvelse av ytringsfrihet med et tilfelle av «hat og raseri».
https://www.facebook.com/josecarlos.martinezpadin/videos/10217915621034336/
NO ESTABA MUERTO: Sangen som lyder “No estaba muerto andaba de parranda” er godt kjent i både Spania og Latin-Amerika. Sangen handler om den døde mannen som slett ikke var død. Han hadde bare vært på fylla før han “stod opp” igjen. I Spania sier man ofte om Franco at han faktisk ikke er død. Med det refererer man til at hans tilhengere og ideer lever i beste velgående. Spania har aldri hatt noe rettsoppgjør i etterkant av diktaturet som har utallige liv på samvittigheten. Videoen begynner i det Francos lik paraderes blant soldater fra den spanske Fremmedlegionen. Francos karriere som militær startet i legionen hvor han ledet spanjolene i det de slo ned på marokannerne under Rif krigen. Den gangen var Marokko en spansk koloni.
Abascalator. Terminator Salvation. APM. TVC

La momia del DICTADOR Y ASESINO FRANCISCO FRANCO saldrá, por fin, de su actual TUMBA DE ESTADO.Será reinhumado en el pequeño cementerio de MINGORRUBIO, en EL PARDO (MADRID).El GOBIERNO no ha dicho la fecha exacta. Lo más probable es que sea entre el 18 y el 22, aunque el LÍMITE es el 25 DE OCTUBRE.El VALLE DE LOS CAÍDOS permanecerá CERRADO hasta el traslado de la momia del dictador. SE AVISARÁ A LA FAMILIA con 48 horas de antelación, del día exacto y de la hora.Los NIETOS PODRÁN ESTAR PRESENTES. Cuando se abra la tumba y cuando la momia vuelva a ser enterrada en MINGORRUBIO.Los MEDIOS DE COMUNICACIÓN solo podrán tomar imágenes desde ALGÚN LUGAR PÚBLICO de la comitiva que traslade a Franco. El Gobierno todavía no ha decidido si transportará el cadáver por CARRETERA o en HELICÓPTERO. Esta última posibilidad es la más probable. Entre el VALLE DE LOS CAÍDOS y el cementerio de MINGORRUBIO hay casi 60 kilómetros de carretera. El gobierno quiere EVITAR PROTESTAS DE LOS FASCISTAS, defensores de la dictadura.Decenas de personas han protestado contra la exhumación de FRANCO, frente a la sede del PSOE en la calle FERRAZ de MADRID.La exhumación se realizará en un MOMENTO ELECTORALISTA muy conveniente para SÁNCHEZ.Con ella intentará frenar las CRÍTICAS DE PODEMOS, que ponen en duda que SÁNCHEZ sea realmente de izquierdas.El paso siguiente es RECUPERAR LOS CUERPOS DE LOS ASESINADOS por la dictadura.Tanto de los enterrados en el VALLE DE LOS CAÍDOS, como de los enterrados en las CUNETAS.Y DEMOLER TOTALMENTE EL VALLE DE LOS CAÍDOS. De modo que no quede piedra sobre piedra.

Gepostet von Crónicas Rebeldes am Freitag, 11. Oktober 2019
ABASCALATOR: I denne videoen er det Terminator (Santiago Abascal fra høyreekstreme VOX) som stjeler kista til diktatoren foran nesen på politiet. Abascal han har forsvart diktatoren i spansk samfunnsdebatt og vært i mot at Franco flyttes bort fra minnesmerket over de som falt i borgerkrigen. Videoen er manipulert så man har ser flere av de som har deltatt i debatten. Statsminister Pedro Sanchez er den som lovet å fjerne diktatoren fra Valle de Los Caidos for å forsøke å markere slutten på Spanias lange prosess fra diktatur til demokrati. I videoen ser man Sanchez vente ved helikopteret som skulle ha fjernet Franco før Abascal stjal liket.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter