Fra bedrager til superstjerne

Publisert

Da Visepresidenten i fjor høst ga etterretningstjenesten ordre om å arrestere gutten som ga seg ut for å være en framragende forretningsmann og lurte Regjeringen trill rund, trodde de fleste det var over og ut for Lille Nicolas. Der tok de grundig feil.

Francisco Nicolas, bedre kjent som Lille Nicolas, var ennå bare tenåring da han bestemte seg for leie en dyr Mercedes med sjåfør, bestille et par skreddersydde dresser fra Armani, og få et par venner til å kle seg ut som livvakter, for å etterpå prøve å overbevise autoritetene om at han var en fremragende forretningsmann. Flere av regjeringsmedlemmene, inkludert selveste Visepresidenten, Soraya Saenz de Santamaria, gikk fem på.

Det gikk nesten to år før bedrageren ble oppdaget og arrestert. Før det, hadde Lille Nicolas deltatt i hemmelige toppmøter, hvor landets sikkerhet ble diskutert, til og med hatt samtaler med kongen, Juan Carlos, om hvordan han kunne forhandle frem en god avtale for hans korrupsjonstiltalte datter, prinsesse Cristina. Saken utviklet seg til å bli en høyst pinlig affære for Regjeringen, som benektet ethvert bekjentskap til den unge mannen.

På tross av at Lille Nicolas for tiden står midt opp i en vanskelig rettsak, dukker han opp på forskjellige begivenheter hvor han blir behandlet som en landshelt. For et par uker siden var han æresgjest på Real Madrids berømte fotballstadium, Santiago Bernabeu, hvor han fulgte storkampen mellom Real Madrid og Atletico fra VIP-boksen. Ryktet om at han var tilstede, spredde seg fort. Flere tusen tilskuere rettet oppmerksomheten mot boksen der han satt, mens blitzene blinket fra alle kanter. Da den unge mannen var på vei ut ble oppstyret så stort, vaktene måtte lede han ut bakveien.

Utrolig nok, Nicolas vekker også lidenskap blant dem som i flere uker har benektet kjennskap til ham. Sist uke, ble han mottatt med pomp og prakt i Alcantara (Caceres) hvor han møtte opp for å delta i høstens store jakt sammen med flere politikere fra regjeringspartiet Partido Popular. Det var selveste ordføreren, Luis Mario Muñoz, som inviterte han. Lille Nicolas fikk den beste plassen uten at han trengte å gå gjennom den obligatoriske trekningen først. Han trengte heller ikke å betale inngangsbilletten på 350 euro som alle de andre jegerne måtte ut med. Høres kanskje ut som en dårlig film, men dette er ren og skjær virkelighet, og Spania på sitt verste.

Klokken åtte på morgenen, ankom tjueåringen Alcantara i en bil med sotede vinduer. Det var ennå en time før jakten startet, så han stakk innom baren Hilario, hvor han ifølge daglig leder spiste et par donuts.

«Ingen kommer til å tro meg når jeg forteller du har vært her; de vil si jeg er jeg er gal», sa hun til Nicolas. Minutter senere begynte hun å spre nyheten på Whatsapp. Som ved et trylleslag begynte baren å fylle seg med mennesker. 

«Broren min sendte meg en melding og fortalte meg at Lille Nicolas, i egen person, var der», fortalte en mann som er mekaniker av yrke, til El Mundo. «Da jeg oppdaget at han stod der ved baren, fikk jeg nesten hjertestopp. Dette er utvilsomt noe av det beste som har skjedd denne landsbyen på flere år.»

Nicolas avviste alle som ville ta en selfie med han. Han ønsket å gå ubemerket hen, og dro derfor rett til gården hvor ordførerens bror hadde garantert han en diskre ankomst gjennom en bakvei for å unngå oppmerksomhet.

Ifølge de andre jegerne, hadde ikke Lille Nicolas særlig flaks, og drepte ingen dyr. Likevel virket det som om den unge mannen nøt dagen som ga han et avbrekk fra hans problemer med loven og det kvelende kjendislivet som forfølger ham, og som ble demonstrert under hans besøk på Bernabeu stadion uken før.

Ingen av Partido Populars medlemmer som var tilstede under begivenheten, syntes å bry seg om at partiet har beordret alle sine medlemmer å distansere seg fra Nicolas, som har blitt en ordentlig hodepine for partiet som går et viktig kommunevalg i møte.

«Det er en stor ære for oss at en stor personlighet som du er her», sa ordføreren som ved flere anledninger hadde nektet ethvert bekjentskap til Lille Nicolas etter at han ble arrestert i fjor høst.

Den mest surrealistiske scenen oppstod da jakten var over og ordføreren gikk bort til Lille Nicolas og ba om et bilde. Sammen med konen sin, smilte han stolt til kameraet. «Du har vel ikke noe imot at jeg laster opp bildet på Facebook», spurte den ivrige ordføreren, klar over at så snart han fikk det gjort, ville alle snakke om landsbyen han styrer over. Han husket nok det som skjedde etter at Lille Nicolas ankom byen Ribadeo i Galicia eskortert av en politibil i fjor, like før han ble arrestert. Etter det har byen opplevd en gedigen økning i antall besøkende og en restauranteier har tjent seg rik på en ny pizzavariant som bærer navnet Lille Nicolas. På de travleste dagene er det en times kø for å prøve den populære pizzaen, kan restauranteieren fortelle.

Da ordføreren sa farvel til Lille Nicolas, spurte han om en siste tjeneste: «Her i landsbyen er vi veldig stolte over den romerske granittbroen vår. Er det mulig for deg å bruke din mediemakt til å få broen skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste?»

Et par dager etterpå, dukket Lille Nicolas opp i TV-kanalen Sexta for å kommentere jakten alle snakker om. Vertinnen spurte ham om han var villig til å stille opp i et eksperiment: Hun foreslo at hun satte opp en konto for han på Twitter for finne ut hvor mange følgere han ville få i løpet av en time. Lille Nicolas aksepterte forslaget. Før det hadde gått seksti minutter, hadde den nye superstjernen oppnådd hele førti tusen følgere.

Det er verdt å nevne at på grunn av det høye seertallet, bestemte TV-kanalen å utvide programmet med hele to timer. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: