Fotballag søker keeper

Publisert

– Vi har ti spillere fra flere forskjellige land med på laget, men trenger en som virkelig har lyst til å stå i mål, sier og assistent Roar Lorentzen. På småguttlaget i Alfaz del Pi er tre av syv gutter norske.

Laget heter Benjamin, navnet på småguttnivået i Club Alfaz del Pi. Det vil si gutter født i 2006 og 2007, som i dag teller tre norske gutter, fire spanske og tre fra litt forskjellige europeiske land. 

Variert Trening

Lorentzen skryter av treneren, Chito Martín. Han er koordinator for fotballskolen for barn fra tre til sju år, i tillegg til å være trener. Han kjører variert trening, med mye grunntrening som  koordinasjon, styrke og spenst. I tillegg er det masse ballbehandling og posisjonering på banen. 

– Det er litt annerledes enn norsk fotballtrening, der jeg har sett mye klyngespill. Her syns jeg de får en mye bedre forståelse av fotballspillet. De settes også tidlig på posisjoner på banen. Men gutta er jo unge, og trenerne ser fort om de utvikler seg til å endre posisjon. Nå trenger vi altså en som har skikkelig lyst til å være keeper. Alle gutta her vil jo helst score mål, forteller Lorentzen.  Alfaz del Pi har en av de største fotballklubbene i området. Lorentzen understreker at den er åpen for alle. De som ikke kommer med på et lag i første omgang, blir med på fotballtrening.

– Her kan man spille fra man er tre år til old boy, eller old lady, smiler han og legger til at på jentelagene er veldig mange av spillerne norske.

Ikke dugnad

Laget trener to ganger i uka, en og en halvt time hver gang, og det er kamp så og si hver helg. Inkludert i årsavgiften på 450,- euro er blant annet forsikring, to sett drakter og buss til alle bortekamper. En foreldre har også gratis plass på bussen. Laget spiller i en serie og til våren blir det turneringer. 

– Her er det altså ikke masse kjøring og dugnad som i Norge. Selv om det kunne hvert en ide med dugnad, som en måte å betale på. Mange har nemlig ikke råd til å være med. Da kunne de hatt et valg om å jobbe på dugnad i stedet for å betale full avgift, kommenterer han.

Selv om året har begynt er det bare å begynne i klubben. Kontoret ved fotballbanen i Alfaz del Pi er betjent alle hverdager fra 10 -14 og fra 17 – 19. 

– Jeg er imponert over hvor bra treningen er uansett hvilket nivå man befinner seg på, lokker Lorentzen. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter