Forvirring om maskeregler i Spania

Publisert

Den nasjonale regjeringen publiserte tidligere denne uken nye regler om bruk av maske. Reglene fjerner muligheten for å gå uten maske i sammenhenger hvor det er stor avstand.

Dette skjer i etterkant av at de regionale myndighetene på Balearene kunngjorde at de ville la folk gå uten maske på stranden og den nasjonale regjeringen satte ned et nytt råd som skal studere en mulig oppmykning av regelverket.

De regionale myndighetene for Balearene har allerede sagt at de ikke vil håndheve disse nye innstrammede reglene fra Madrid. Stranden på Mallorca skal kunne nytes uten ansiktsmaske. Også i Valencia-regionen vil man gå samme vei.

Uten maske på Costa Blanca

President for Valencia-regionen og hans helse-minister Ana Barceló sier at brukerne av regionens strender bør være untatt fra kravet om bruk av ansiktsmaske så lenge man holder to meters avstand. Barceló deltok som representant for Valencia-regionen i det nasjonale rådet som ble satt ned for å revurdere dagens maske-regler i Spania.

Den regionale helseministeren sier også at folk må følge myndighetenes råd knyttet til helse og at man ikke må begynne å slappe av nå som man har så lave smitte-tall i regionen.

I praksis har folk flest tatt av seg masken i det de ankommer strendene på Costa Blanca. Det er som regel litt vind på stranden og god avstand så dette har blitt regnet som trygt. Det er ikke registert bøtlegging for å gå uten maske på stranden i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter