Forventer skogbrann på Costa Blanca i sommer – øker bemanningen

PublisertNyttig å vite:

Brannvesenet på Costa Blanca skal forsterkes med hundre personer foran årets sommersesong. De nyansatte skal innlemmes i Alicante-provinsens åtte branndistrikter og ha oppsyn med til sammen 13 naturparker. I følge tall fra spanske myndigheter ble det i fjor registrert over 13.500 skogbranner i Spania.

Hvert år oppstår det tusenvis av små og store skogbranner i Spania. For Valencia-regionen alene skjer det fra 300 til 500 i året. I perioden 1. januar til 30. september i fjor ble det registrert 289 i regionen. Av disse skjedde 66 i Alicante-provinsen (Costa Blanca), 50 i Castellón og 173 i Valencia.

Den økte bemanningen i Alicante-provinsen består av til sammen hundre personer, 35 rekrutter og 65 ferdig utdannede brannmenn.  De nyansatte startet i begynnelsen av april og skal innlemmes i Alicantes åtte branndistrikter og ha oppsyn med provinsens 13 nasjonalparker. En talsmann for provinsmyndighetene sier til media at Alicante med dette har tatt «et viktig skritt for å fornye den operative bemanningen i provinsen».


Over 13.500 skogbranner i 2017

I følge tall fra landets myndigheter (Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente) ble det registrert 13.545 skogbranner i Spania i 2017. Fjoråret var dermed et av de verste i historien, med over 176.000 hektar vegetasjon brent. Det anslås at over 95 prosent av alle branner skyldes menneskelig feil. Tørke, sterk sol og høye temperaturer samt vind øker brannfaren.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter