Fortsetter å tenne fyr på okser

Publisert

Senija er den andre kommunen som lar innbyggerne få avgjøre om tradisjonen skal få fortsette. Med en margin på seks stemmer valgte man å fortsette  med det som mange mener er ren dyreplageri.

Brennbart materiale festes til dyrets to horn og man tenner på. Oksen som naturligvis ofte får panikk av dette ender opp løpende rundt i en innhegning. I innhegningen får landsbyens «modige menn» løpe rundt oksen og det handler om å tirre oksen mer med å rope til den, eller dra den i halen med det formål å få oksen til å løpe etter seg noen meter før man løper ut av innhegningen til applaus fra de fremmøtte.

Norges kong Harald var noen år tilstede ved et slikt arrangement uten å protestere i noen form mot dyreplageriet, noe han i etterkant ble kritisert for av spanske dyrevern-aktivister og norske medier.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter