Første zika-tilfelle på Costa Blanca

Publisert

Det første tilfellet av viruset Zika er bekreftet i Alicante-provinsen. Den smittede er en 16 år gammel gutt som i midten av februar returnerte fra et opphold i Colombia. Gutten skal etter hjemkomsten ha oppsøkt lege med symptomer som feber, vondt i leddene og utslett på kroppen. Det har imidlertid ikke vært snakk om sterke utslag og gutten skal ha vært i bedring rakst. Totalt er det til nå påvist 32 tilfeller av zikasmitte i Spania.

Zika-tilfellet i Alicante er også det første i regionen Comunidad Valenciana. Regionale myndigheter følger en todelt beredskapsplan mot smitten. Det ene går ut på å holde oppsyn med spredningen med tanke på innreise til Spania fra risikoland slik at nye tilfeller kan oppdages raskt. Det andre gjelder undersøkelser og preventive tiltak i forhold til mygg som kan spre viruset, nærmere bestemt tigermyggen som nå finnes ved Middelhavskysten og som har egenskapen som bærer av smitten.


Zikafeber

Zika-viruset overføres via gulfebermygg (Aedes aegypti) også kjent som tigermygg og spres videre mellom mennesker ved seksuell omgang. Normalt er utslaget av sykdommen mildt, kalt zikafeber. Viruset har vært utbredt i områder langs ekvator fra Afrika til Asia, men er de senere årene også kommet til Syd-Europa. Det er oppdaget en mulig kobling mellom infeksjoner av viruset hos gravide og fosterskader.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter