Første regulære rutefly til Castellón

Publisert

Den ubrukte flyplassen i Castellón er endelig klar til å motta sitt første regulære rutefly. Det skjer fire og et halvt år etter at anlegget ble erklært åpnet av initiativtagerne til prosjektet, den fengselsdømte provinspolitikeren Carlos Fabra og tidligere president i Valencia, Francisco Camps. Tirsdag 15. september lander det første flyet, et Ryanair-fly som inngår i et av selskapets nye rutetilbud. Flyplassen drives av kanadiske SNC-Lavalin som tok over driften i mai 2014.

Lavprisselskapet Ryanair er det første kommersielle flyselskapet til å starte opp med rutefly fra den nye flyplassen. Selskapet har i første omgang lansert to ruter til England, Castellón-London og Castellón-Bristol. I følge avisen El País lander det første flyet klokken 10:40 tirsdag 15. september. Flyene som ankommer de først dagene skal allerede være nær fullbooket.


Aeropuerto de Castellón-Costa Azahar

Flyplassen i Castellón ligger ved Middelhavet rundt tjue mil nord for Costa Blanca. I dette området finner man en av de største konsentrasjonene av nye leiligheter og hus som står tomme etter byggeboomen i Spania. Provinsen Castellón fikk under Partido Populars tidligere ledelse bygget ut store områder ikke bare med boliger og feriehus men også en total infrastruktur med veier og kollektivtransport knyttet opp mot den nye flyplassen. Anlegget ble åpnet før lokalvalget i 2011 av partiets tidligere provinspresident Carlos Fabra som var primus motor for prosjektet og som i dag soner en dom på fire års fengsel for omfattende skatteunndragelse. Ved sin side hadde han tidligere regionspresident i Valencia, Francisco Camps. Flyplassen var ikke klar til bruk da den ble åpnet og hele seansen ble av mange ansett som et rent PR-stunt fra PP for å sanke stemmer til valget.

Grunnet tekniske mangler, dårlig styring og en korrupt ledelse kom det ikke i stand noen avtale om bruk av flyplassen før det kanadiske selskapet SNC-Lavalin tok over driften i mai 2014. Anlegget skal i sin tid ha kostet over 150 millioner euro å bygge. Etter det er det påløpt flere titalls millioner i utgifter til ledelse, drift og vedlikehold.

Les også:

Ryanair flyr til «spøkelsesflyplass»

Avtale i boks for «spøkelsesflyplass»

 

Foto: Juan Ripollés´ skulptur «El hombre avión» (Flygemaskinmannen) ved flyplassen i Castellón.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter