23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Forsøplingen av Middelhavet verst om sommeren

Rundt 40 prosent mer plast havner i Middelhavet om sommeren, sammenliknet med resten av året. I følge en ny rapport fra WWF er forsøplingen verst i land med mye turisme som Spania, Tyrkia og Italia.

Sommer og sol betyr flere folk på badestrendene i Spania. Dermed øker også eksponeringen for forbruk av plastprodukter som flasker, glass, bestikk, sugerør, poser og annen emballasje. Det som ikke havner i søppelkassene finner raskt veien til havet.

I følge rapporten fra World Wide Fund for Nature (WWF) som ble offentliggjort i juni i år utgjør plastprodukter hele 95 prosent av alt avfall i Middelhavet. Ferielandene rundt Middelhavet tar i løpet av sommeren imot rundt 200 millioner turister. Det fører til en økning i forsøplingen av plast på rundt 40 prosent. Forsøplingen er størst i Tyrkia. Deretter følger Spania, Italia, Egypt og Frankrike.

Hvert år havner mellom 70.000 og 130.000 tonn mikroplast (biter mindre en 5 mm) og mellom 150.000 og 500.000 tonn makroplast i Middelhavet og andre europeiske hav.

WWF estimerer at den totale mengden plastavfall i havet på verdensbasis er på 150 millioner tonn. Dersom utviklingen ikke snus vil det innen 2050 være mer plast enn fisk i havet.

Les også: Død hval hadde magen full av plast

 

Relaterte saker

- Advertisement -