Forsøkte å sensurere tv-intervju

Publisert

Amerikanske Bloomberg TV skal ha blitt presset til å fjerne deler av et tv-intervju de gjorde med Spanias statsminister Mariano Rajoy (PP). Rajoy og hans delegasjon, som for tiden er på rundreise i USA og Japan, skal etter intervjuet ha bedt om at deler av samtalen som handlet om korrupsjonsanklagene mot partiet ble fjernet. Bloomberg nektet imidlertid å følge oppfordringen og la i stedet hele intervjuet ut på internett.

 

Kilder hos Bloomberg sier til den spanske avisen El Mundo at Rajoys folk skal ha mislikt at statsministeren ble spurt om korrupsjonsanklagene og bedt dem fjerne denne delen av intervjuet. Tv-selskapet skal imidlertid ha vært klare på at dette var i strid med deres policy og at de derfor ikke kunne etterkomme ønsket. Rajoys delegasjon skal også før intervjuet ha forsøkt å få Bloomberg til å røpe hvilke spørsmål som ville komme, noe tv-selskapet avviste.

 

 

I løpet av intervjuet blir Mariano Rajoy (PP) spurt om korrupsjonssaken mot tidligere kasserer i partiet Luis Bárcenas og det skjulte regnskapet over donasjoner til partiet som PP skal ha hatt gående siden 1990-tallet. Intervjueren i Bloomberg vil blant annet vite hva Rajoy mente da han tidligere i år sa at eks-kassererens regnskapspapirer var falske «bortsett fra et par ting». Til det svarer statsministeren at enkelte deler av Bárcenas´ regnskapsføring var riktig, men at mesteparten var feil. Uten videre sammenheng går han deretter over til å snakke om regjeringens nye antikorrupsjonslovgivning. På nær sagt alle spørsmålene som handler om korrupsjon svarer statsministeren unnvikende og gjentar budskapet om at en nye lov er blitt vedtatt som skal forhindre korrupsjon i fremtiden. Rajoy blir også konfrontert med en spørreundersøkelse fra Spania der 72 prosent av de spurte svarte at de ikke trodde på statsministerens versjon av Bárcenas-saken. Til det varer Rajoy at han alltid jobber med å «endre prognosene» og viser til at regjeringen fikk snudd økonomien i Spania og vil nå jobbe for å snu folks meninger om partiet. Han blir også spurt om han kommer til å trekke seg dersom det blir bevist at de tre valgkampanjene han har bak seg som partileder ble ulovlig finansiert. Til det svarer Rajoy at «Det finnes ting som ikke lar seg bevise og at det derfor ikke gir mening å snakke om hva man vil eller bør gjøre dersom de skulle la seg bevise. Helt enkelt, de lar seg ikke bevise. Det forekom aldri ulovlig finansiering».  

 

Se intervjuet her.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter