Fornybar energi gir rekordlave strømpriser i Spania

Publisert

De siste dagenes regn og vind og Spanias høye andel av fornybare energikilder gjør at strømprisen har sunket til en brøkdel av hva den er i andre EU-land. Søndag 10. mars ble den sjette laveste gjennomsnittsprisen som noensinne er registrert, med 19 timer av dagen uten variable kostnader i det hele tatt.

I fjor dekket vind-, vann- og solkraft for første gang mer enn halvparten av Spanias energibehov, og ved inngangen til 2024 er andelen fornybar energi enda høyere.

Den gjennomsnittlige strømprisen for 10. mars i Spania er 0,54 euro per megawattime. Til sammenligning var den 53,7 euro i Tyskland, 62 euro i Storbritannia og hele 77 euro per megawattime i Italia. I Spania er dette den sjette billigste prisen som noensinne er registrert, og den laveste siden mars 2013.

Årsaken til at strømprisen i Spania er så lav, er dels stormen som har herjet den siste tiden, med intenst regn og kraftig vind, og dels Spanias satsing på fornybare energikilder.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter