Formentera vil bare ha el-biler

Publisert

Formentera på Balearene kan bli den første øya i Europa med bare elektriske biler. Lokale myndigheter er i gang med et prøveprosjekt der de har inngått avtale med franske Citroën om levering av nye el-biler til redusert pris. I første omgang er det offentlige etater og hoteller som vil få de nye bilene. I løpet av 2017 håper imidlertid kommunen at firmeane som leier ut biler til turister også skal ha gått over til el-kraft. Det endelige målet er at de rundt 15.000 kjøretøyene som er i sirkulasjon på øya sommerstid i fremtiden skal være enten elektriske eller hybridbiler.

Formentera er en øy i Middelhavet som sammen med Mallorca, Menorca og Ibiza utgjør øygruppen Balearene. Øya har ikke egen flyplass, men mottar sine besøkende via fergeforbindelse til Ibiza. Formentera har til sammen 132 kilometer med vei.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter