Forfatteren Francisco Ayala er død

Publisert

Den spanske forfatteren Francisco Ayala døde i sitt hjem i Madrid tirsdag den 3. november. Ayala ville fylt 104 år den 16. mars til neste år. Den aldrende forfatteren ble rammet av bronkitt i august.

Den spanske forfatteren Francisco Ayala døde i sitt hjem i Madrid tirsdag den 3. november. Ayala ville fylt 104 år den 16. mars til neste år. Den aldrende forfatteren ble rammet av bronkitt i august. Etter det ble han gradvis svakere og svakere, ifølge direktøren for det kongelige akademiet for det spanske språk – La Real Academia Española de la Lengua – Víctor García de la Concha.

I tråd med sin vilje ble Francisco Ayala kremert i en privat seremoni i krematoriet i Parque de San Isidro i Madrid. Forfatteren skal ved flere anledninger ha uttalt at han ikke ønsket en offisiell begravelse.

Francisco Ayala, som var en av Spanias viktigste og mest betydningsfulle forfattere i det 20. århundre, var nominert til årets nobelpris i litteratur. Han har forfattet en rekke essay, litteraturkritikker og romaner. Deriblant “Los usurpadores” (1949), “ La cabeza del cordero” (1949),Historias de macacos” (1955),Muertes de perro” (1958),El as de bastos” (1963) ogEl jardín de las delicias” (1972).

Den avdøde forfatteren ble født i Granada i 1906. Han studerte jus og filosofi ved universitet i Madrid og reiste videre til Tyskland og Berlin for å studere politikk og sosiologi i 1929. Der ble han vitne til nazistenes herjinger. Etter den spanske borgerkrigen flyttet han til Argentina hvor han grunnla magasinet ”Realidad”. Senere flyttet han tilbake til Madrid hvor han var bosatt resten av sitt liv.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter