Fordømmer Israels angrep på Gaza

Publisert

Opposisjonen i den spanske kongressen fordømmer drap av sivile i Gaza. Parlamentarisk leder for PSOE, Soraya Rodríguez, ber Partido Popular og regjeringen være klare på at Spania ikke aksepterer de israelske angrepene. José Luis Centella fra venstrekoalisjonen Izquierda Unida går lenger og mener Spania midlertidig bør bryte de diplomatiske forbindelsene med Israel og utvise den israelske ambassadøren.

PPs talsperson i Kongressen, Beatriz Rodríguez Salmones, mener det ikke er riktig at regjeringen forholder seg passiv til konflikten og viser til at Spania gjennom EUs utenriksministere har tatt avstand fra handlingene. Hun sier samtidig at man ikke må glemme at det var Hamas´ offensiv mot Israel som startet konflikten. Opposisjonsleder Rodríguez (PSOE) mener på sin side at spørsmålet om hvem som startet krigen er mindre relevant og at det nå handler om å få slutt på de voldelige handlingene og sikre humanitær hjelp til sivile i Gaza.

Samtidig ber José Luis Centella (IU) regjeringen bryte de diplomatiske forbindelsene med Israel og utvise den israelske ambassadøren. Centella mener det er «åpenbart» at verken den spanske regjeringen eller det internasjonale samfunnet gjør nok for å stoppe de israelske angrepene og påpeker at mange sivile på Gazastripen er drept, inkludert barn.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: