Fordømmer bruk av fascist-symboler

Publisert

Regjeringen Rajoy (PP) fordømmer all fotografering med symboler og flagg fra Franco-tiden. Skal politikere ta bilder av seg selv bør det skje i samsvar med dagens konstitusjonelle og demokratiske verdier. Uttalelsen kommer i forbindelse med at flere av Partido Populars ungdomspolitikere i Valencia-regionen i sommer lot seg avbilde mens de gjorde fascisthilsen og poserte foran flagg med fascistiske og nazistiske symboler. Bildene skapte sterke reaksjoner og PP både lokalt og sentralt ble bedt om å ta avstand fra hendelsen. Nå kommer svaret fra regjeringen med beskjed om at den type symbolbruk ikke er ønsket.  

Den aktuelle saken går tilbake til august i år da flere representanter for Partido Populars ungdomsparti Nuevas Generaciones (NNGG) ble avslørt med svært kompromitterende bilder på internett, blant annet partiets lokallagsledere i kommunene Xátiva og Gandía. Også en av PPs kommunepolitikere i Canals kommune ble avbildet under liknende omstendigheter (bilde).

Opposisjonspartiene i parlamentet i Valencia reagerte på bildene og mente at PP burde fordømme hendelsene. Saken havnet også hos EU-kommisjonen som raskt oppfordret Spania til å slå ned på høyreekstreme krefter hos landets politiske partier.

PPs regjering i Madrid har nå kommet med sin uttalelse om saken, der de klart tar avstand fra bildene. Partiet oppfordrer på generelt grunnlag til at Franco-symboler byttes ut med konstitusjonen. Ved siden av å være et symbol på demokrati, er grunnloven av 1978 i følge partiet det sterkeste ”verktøyet” for sameksistens som spanjolene noensinne har hatt. ”Skal politikere la seg avbilde, bør det skje foran konstitusjonen”, heter det i uttalelsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter