Fordømmer at skip lastet med våpen på vei til Israel vil anløpe Cartagena

Publisert

I Spania protesterer man nå at et skip lastet med våpen, på vei til Israel, skal få gjøre anløp i Cartagena.

Ifølge en uttalelse fra “Campaign to Stop the Arms Trade with Israel” har man verifisert at skipet inneholder “20 tonn rakettmotorer, 12,5 tonn raketter med sprengladning, 1500 kg eksplosive stoffer og 740 kg ladninger, drivladninger til kanoner”. I notatet skriver man videre at det å tillate mellomlandingen vil være i strid med “den spanske våpenhandelsloven og EUs regelverk, som følger de regulatoriske prinsippene som er nedfelt i våpentraktaten”.

“Regjeringen må gå fra ord til handling og snarest innføre en formell våpenembargo mot Israel for en gang for alle å sette en stopper for all handel”, krever Rescop, som forsikrer at “mer enn 80 % støtter dette tiltaket”, basert på de sosiale mobiliseringene som er blitt oppfordret til i Spania. Blant dem viser han til studentleirene, som den som ble organisert ved UMU.

Rescop avslutter derfor med å oppfordre sentralmyndighetene til å “stoppe lasteskipet ‘Borkum’ ved ankomst til havnen i Cartagena og inspisere lasten”. Og hvis det blir bekreftet at lasten inneholder militært materiale, bør myndighetene “hindre avgang”. Til slutt krever den “en slutt på våpenhandelen med Israel”.

Podemos: “Det må passere over våre kropper”.

Stedfortreder og talskvinne for Podemos i regionalforsamlingen, María Marín, uttrykte sin indignasjon over den påståtte mellomlandingen av lasteskipet i havnen i Cartagena gjennom det sosiale nettverket X. “Vi kommer ikke til å tillate at et lasteskip fullt av våpen til Israel stopper i Cartagena. Hvis PSOE og Sumar-regjeringen tillater denne infamien, vil den måtte gå over våre kropper,” sa hun.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter