Forbyr ubemannede bensinstasjoner

Publisert

Comunidad Valenciana har innført forbud mot ubemannede bensinstasjoner. Forbudet kommer som en reaksjon på de nye lavprisløsningene der det kun er selvbetjening og fylling med kort. Stadig flere slike stasjoner har kommet på markedet, noe som direkte påvirker sysselsettingen i bransjen. De nye stasjonene sparer penger på ikke å ha ansatte og kan derfor tilby drivstoff til reduserte priser. Det legger igjen press på de store oljeselskapene til å følge etter, noe regionen nå vil sette en stopper for.

I tillegg til argumentet om sysselsetting vises det til sikkerhetshensyn og til behovet for bemanning for å assistere funksjonshemmede førere.

Den nye loven trådte i kraft 31. desember. Reglementet er foreløpig ikke konkretisert hva gjelder åpningstider. Mer detaljerte regler er under utarbeidelse, men på dagtid må stasjonene i hvert fall ha minst én ansatt til å ha oppsyn med driften og betjene kunder.

I følge tall presentert i avisen El Mundo har man siden 2010 på landsbasis i Spania tapt hele 10.000 arbeidsplasser som følge av de nye lavprisstasjonene. I Comunidad Valenciana finnes det i dag over hundre slike stasjoner, men ikke alle er fullstendig ubemannede, skriver avisen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter