11 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Forbyr ubemannede bensinstasjoner

Comunidad Valenciana har innført forbud mot ubemannede bensinstasjoner. Forbudet kommer som en reaksjon på de nye lavprisløsningene der det kun er selvbetjening og fylling med kort. Stadig flere slike stasjoner har kommet på markedet, noe som direkte påvirker sysselsettingen i bransjen. De nye stasjonene sparer penger på ikke å ha ansatte og kan derfor tilby drivstoff til reduserte priser. Det legger igjen press på de store oljeselskapene til å følge etter, noe regionen nå vil sette en stopper for.

I tillegg til argumentet om sysselsetting vises det til sikkerhetshensyn og til behovet for bemanning for å assistere funksjonshemmede førere.

Den nye loven trådte i kraft 31. desember. Reglementet er foreløpig ikke konkretisert hva gjelder åpningstider. Mer detaljerte regler er under utarbeidelse, men på dagtid må stasjonene i hvert fall ha minst én ansatt til å ha oppsyn med driften og betjene kunder.

I følge tall presentert i avisen El Mundo har man siden 2010 på landsbasis i Spania tapt hele 10.000 arbeidsplasser som følge av de nye lavprisstasjonene. I Comunidad Valenciana finnes det i dag over hundre slike stasjoner, men ikke alle er fullstendig ubemannede, skriver avisen.

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]