Forbyr sirkus med dyr

Publisert

Sirkus med ville dyr er blitt mindre ettertraktet i Spania. I takt med økt motstand mot tyrefekting har stadig flere kommuner vedtatt å forby de omreisende showene. Store byer som Barcelona, Valencia, Alicante, Málaga, Córdoba, Palma de Mallorca og Vitoria er med i oversikten, en liste som nå teller nærmere tre hundre kommuner. Catalonia er den første regionen som har innført forbud på regionalt nivå. Initiativet kommer gjerne fra grønne partier og Podemos, men får i mange tilfeller også støtte fra tradisjonelle partier som PSOE og Partido Popular.

Et sted mellom 80 og 100 forskjellige sirkus reiser omkring i Spania hvert år. Per dags dato har 272 kommuner lagt ned forbud om at teltene settes opp i deres kommuner. Bare rundt 10 sirkus er spanske. Mange kommer fra Italia. Tigere og elefanter er en vanlig del av programmet.

Foruten stresset de ville dyrene påføres i forbindelse med oppvisninger, er transporten som skjer over store avstander ansett som svært belastende. I følge avisen 20 Minutos har den europiske organisasjonen for veterinærer, Federation of Veterinarians of Europe (FVE), erklært de omreisende sirkusene som helseskadelige for dyrene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter