5.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Forbyr politisk markering før valget

Spanske myndigheter har nedlagt forbud mot protestbevegelsen 15-M´s markering i Madrid dagen før lokalvalgene. I følge hovedstadens valgkomite er det i strid med valgloven å holde politiske markeringer så nære valget. Arrangementet var planlagt å finne sted ved Puerta del Sol-plassen i sentrum av Madrid lørdag 23. mai. Dersom forbudet ikke respekteres vil politiet få ordre om å bryte opp forsamlingen.

Dagen før valgdagen kalles Dagen for refleksjon i Spania (La jornada de reflexión). Denne dagen skal etter spansk valglov være fri for politiske markeringer. Partido Populars regjeringsdelegasjon i Madrid opplyser at de derfor ikke kan tillate arrangementet til protestbevegelsen 15-M. I begrunnelsen for forbudet påpekes det blant annet at det nye partiet Podemos har sitt utspring i rørelsen, et parti som deltar i regions- og kommunevalgene 24. mai. Dersom forbudet ikke overholdes vil politiet settes inn mot demonstrantene.

Også innenriksminister Jorge Fernández Díaz (PP) har indirekte truet med å ta i bruk politiet. I en uttalelse for noen dager tilbake slo PP-ministeren fast at loven «skal overholdes» og at Dagen for refleksjon er en «spesielt beskyttet» dag etter spansk lov.

Organisasjonen bak markeringen, Mayo Global 2015M, mener på sin side at man ikke kommer i konflikt med loven fordi arrangementet hverken er relatert til valget eller til et bestemt politisk parti. Bevegelsen 15-M (Movimiento de los indignados) har siden dannelsen for fire år siden hatt markeringer året rundt og ser ikke at dette skal være annerledes for lørdag 23. mai.

Les også:

Ettårsdagen for 15-M

Sensasjonen Podemos

Foto: Indignerte spanjoler ved Puerta del Sol-plassen i Madrid 22. mai 2011.

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]