Forbyr elektriske kjøretøy på fortau

Publisert

Spanske veitrafikkmyndigheter DGT innfører forbud mot alle former for elektriske kjøretøy på fortau. Forbudet er imidlertid kun retningsgivende. Dermed vil den enkelte kommune ha anledning til å fravike loven og lage egne bestemmelser.

Årsaken til det nye forbudet er i følge spanske Dirección General de Tráfico (DGT) fremveksten av en ny type kjøretøyer innebærer et «brudd med det tradisjonelle skillet fotgjenger/ kjøretøy». Videre heter det at disse fremkomstmidlene utgjør et farepotensial langt utover den vanlige fortgjenger i forhold til både fart og tyngde. Kjøretøyene passer heller ikke inn blant vanlig biltrafikk, men henvises likevel til gaten av mangel på bedre løsninger.

I populærer feriebyer som Barcelona, Benidorm og Torrevieja er bruken av elektriske kjøretøyer som Segway utbredt spesielt langs strandpromenader. Det har ført til konflikt med vanlige fortgjengere som beveger seg i et annet tempo og som stadig blir forbipassert av nymotens fremkomstmidler.

Forbudet vil også få betydning for såkalte mobilitet-scootere, en type elektrisk rullestol med ratt som gjerne brukes av eldre og funksjonshemmede. Det nye reglementet er imidlertid kun retningsgivende, noe betyr at den enkelte kommune vil ha anledning til fravike loven og lage egne bestemmelser.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter