Forbudt å la hunden være alene

Publisert

Byrådet i Alicante har vedtatt et lovforslag om dyrehold der det blir forbudt å la hunden være alene hjemme mer enn 12 timer i strekk. Eventuelle overtramp vil kunne bli straffet med bøter på opptil 600 euro. Det er ventet at forslaget vil passere når det kommer til avstemning i bystyret.

Det er en generell lov om forsvarlig dyrehold og beskyttelse av dyr (Protección Animal) først lansert i 2000 som nå er vedtatt av byrådet i Alicante. Foruten forbudet mot å la hunder være alene hjemme over lengre tid, vil det også bli gitt bøter til hundeeiere som oppbevarer hunden i bil under solvarme forhold, lar dem bade i fontener på offentlig sted eller drikke av drikkefontener tiltenkt mennesker.

Les også: Forbud mot kupering av hunder

I tillegg vil barn under 18 år ikke ha anledning til å gå tur med hunder av raser som er definert som farlige (f.eks. pitbull terrier, staffordshire bull terrier, amerikansk staffordshire terrier, rottweiler, dogo argentino). Det blir også forbudt for hundeiere å gå med flere enn én hund i bånd dersom den tilhører slike raser, skriver Alicante-avisen Información.

Det er ventet at det nye lovforslaget vil passere når det kommer til avstemning i bystyret.

Les også: Nytt dødsfall etter hundeangrep 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter