Forbud mot tyrefekting på Balearene

Publisert

Balearene har vedtatt å forby tyrefekting. Det ble klart etter at flertallet i regionsparlamentet tirsdag 9. februar stemte ja til å endre dagens dyrevernlov. Forsalget var lagt frem av den nye regionsregjeringen PSOE, Podemos og Més Mallorca og baner vei for en lovendring som vil gjøre endelig slutt på både tyrefekting og okseløp. Partiene har tidligere begrunnet et forbud med at innbyggerne på Balearene lenge har ønsket å få slutt på de omstridte arrangementene. Saken har vunnet frem etter at pro-tyrefektingspartiet Partido Popular i fjor tapte regionsvalget.

Balearene der Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera er de største øyene vil med en endelig lovendringen bli den tredje av Spanias 17 regioner som innfører forbud. Fra før er det forbud mot tyrefekting på Kanariøyene og i Catalonia (Sistnevnte region tillater fremdeles enkelte arrangementer med okseløp).

Den rødgrønne regionsregjeringen på Balearene, PSOE, Podemos og Més Mallorca, har tidligere begrunnet forslaget om forbud med at innbyggerne på øyene lenge har ønsket å få slutt på de omstridte arrangementene. Aksjonen Mallorca sense sang (Mallorca fri for blod) har gjennom sin anti-tyrefektingskampanje samlet inn nærmere 150.000 underskrifter.

Det nye forslaget har ikke uventet møtt sterk motstand hos foreningen for oppdrett av okser til tyrefekting (Fundación del Toro de Lidia). Foreningen hevder det nye vedtaket ikke vil få noen praktisk betydning og vil protestere på en eventuell lovendring. Spørsmålet om tyrefekting er i følge organisasjonen et nasjonalt anliggende som ikke kan avgjøres av regionene.

Les: EU vil ikke subsidiere tyrefekting

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter