Forbud mot drap av okse i okseløp

Publisert

Parlamentet i regionen Castilla y León har vedtatt lovforslaget som forbyr drap av okser i tyrefekting og okseløp. Saken har fått mye oppmerksomhet på grunn av det beryktede stevnet Toro de la Vega i Tordesillas i samme region, et arrangement som regnes som et av de mest bestialske i Spania og som i fremtiden vil måtte avvikles på andre måter.

Løpet Toro de la Vega i Tordesillas går ut på at en okse jages gjennom byens gater til en åpen plass utenfor sentrum der den blir drept med spyd. Vedkommende (mann) som dreper oksen, til fots eller fra hesteryggen, har vunnet konkurransen og får den «gjeve» tittelen som årets lansenér. Denne skikken er imidlertid over med den nye loven. Stevnet vil fremdeles kunne holdes, men uten at oksen drepes.

Forbudet regnes som en seier for dyrevernpartiet PACMA (Partido Animalista Contra el Maltrato Animal) som i årevis har jobbet for et forbud. En liknende lov er foreslått av byrådet i Valencia. Sistnevnte by har nylig innført forbud mot okseløp der oksen utstyres med brennende fakler.

Les også: Sette fyr på oksen ikke lenger lov

Forbud mot blodsporter som tyrefekting og okseløp får stadig større oppslutning i Spania. Per dags dato er det ikke lov med slike arrangementer på Kanariøyene og i Catalonia (sistnevnte region tillater fremdeles enkelte former for okseløp). Det er også ventet at Balearene snart vil innføre forbud. Et forslag skal etter planen opp til avstemning i løpet av 2016. I tillegg har en rekke kommuner i andre regioner i Spania allerede innført forbud på lokalt nivå.

Les også: Debatt om tyrefekting og okseløp

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter