Forbud mot bruk av mobiltelefon på skolene fra mandag

Publisert

Skoleelever i Valencia som ikke går på universitetet, vil ikke få lov til å bruke mobilene sine på skolen. Dette nye tiltaket, som er fremmet av det regionale utdanningsdepartementet, forbyr bruk av telefoner i offentlig finansierte skoler med sikte på å begrense misbruk.

Den nye regelen har to unntak: bruk i forbindelse med utdanningsaktiviteter under tilsyn, av helsemessige årsaker eller av andre godkjente grunner, og trer i kraft mandag 6. mai, selv om resolusjonen vil bli publisert i Valenciaregionens offisielle tidende (DOGV) førstkommende fredag.

Byråd for utdanning, José Antonio Rovira, kunngjorde tiltaket på en pressekonferanse i forbindelse med Skolens mobbedag, og forklarte at en av hovedgrunnene til tiltaket er å takle problemene med mobbing og nettmobbing, samtidig som man regulerer mindreåriges overdrevne bruk av enheter.

Forbudet vil gjelde gjennom hele skoledagen, inkludert friminutt og fritidsaktiviteter. Mobiltelefoner må slås av ved ankomst til skolen og kan bare slås på med lærerens tillatelse eller når skolen forlates.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter