«For dårlig oppsyn med bassenger»

Publisert

Så langt denne sommeren har 16 personer omkommet i drukningsulykker ved strender og bassenger på Costa Blanca. Den siste ulykken skjedde søndag 3. august da en tre år gammel gutt omkom i et privat svømmebasseng i Altea. Den tragiske hendelsen har gjenåpnet debatten om kontroll ved bassengene. Organisasjonen for livredning i regionen Comunidad Valenciana, Federación de Salvamento y Socorrismo (FSSCV), skal tidligere ha advart om at oppsynet mange steder er for dårlig.

Dagens lovverk tilsier at badevakter er påkrevet dersom svømmebassenget er til felles bruk og er større enn 200 kvadratmeter. Organisasjonen FSSCV mener imidlertid at også mindre bassenger bør ha fast oppsyn, også når det gjelder private boligområder og urbanisasjoner. I følge avisen Información har organisasjonen tidligere advart mot mangelen på kontroll og det de mener er en manglende bevissthet rundt farene involvert med bading både i bassenger og i havet.

Ulykken 3. august skal ha skjedd i urbanisasjonen Sierra de Altea i Altea kommune der en fransk familie var på ferie. Etter det man vet skal den tre år gamle gutten ha vært alene ved bassenget da han falt uti.

Til sammen 16 personer har denne sommeren omkommet ved strender og badebassenger på Costa Blanca (Alicante-provinsen). Halvparten av ulykkene har skjedd i Marina Baixa-distriktet der Altea er en av 18 kommuner, den største andelen drukningsulykker i provinsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter