10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Folkeavstemning om tyrefekting i San Sebastian

Mostanden mot tyrefekting i Spania får stadig større oppslutning. Siden lokalvalgene i fjor har en rekke kommuner rundt omkring i landet innført forbud mot den kontroversielle tradisjonen. Sist ut er den baskiske byen San Sebastian som nå har besluttet å holde folkeavstemning om spørsmålet. En underskriftskampanje fra anit-tyrefektingorganisasjonen Donostia Antitaurina Orain har fått stor nok oppslutning til at kommunen er pålagt å åpne for et referendum. Tyrefekting og okseløp var forbudt i tre år, men ble til store protester gjeninnført av det nye byrådet i fjor.

Folkeavstemningen for eller imot tyrefekting i San Sebastian (Donostia) vil dersom alt går etter planen holdes i september. Den baskiske byen hadde opprinnelig nedlagt forbud mot de kontroversielle arrangementene, et initiativ som ble tatt av byrådet til partiet Euskal Herria Bildu i 2012.

Etter kommunevalget i mai fjor ble imidlertid den omstridte «sporten» gjeninnført av valgvinneren Det baskiske nasjonalistpartiet (PNV) og sosialdemokratene PSOE, godt støttet av det konservative Partido Popular.

Les også: Gjeninnfører tyrefekting etter tre år

Politiske endringer i Spania har styrket kampen mot tyrefekting og okseløp. Etter lokalvalgene i mai i år har grønne partier og partier på venstresiden i politikken fått økt innflytelse i mange kommuner. Disse partiene har lenge vært imot de kontroversielle arrangementene.

Tyrefekting møter også motsatand i EU. I fjor gikk Europaparlamentet med overveldende flertall inn for regelendringer for å stoppe subsidiene til spanske bønder som driver oppdrett av okser til tyrefekting.

Les også:

Nok en kommune forbyr tyrefekting

Tyrefekting uten å drepe oksen?

Forbud mot tyrefekting på Balearene

Debatt om tyrefekting og okseløp

EU vil ikke subsidiere tyrefekting

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -