Folkeavstemning om tyrefekting i San Sebastian

Publisert

Mostanden mot tyrefekting i Spania får stadig større oppslutning. Siden lokalvalgene i fjor har en rekke kommuner rundt omkring i landet innført forbud mot den kontroversielle tradisjonen. Sist ut er den baskiske byen San Sebastian som nå har besluttet å holde folkeavstemning om spørsmålet. En underskriftskampanje fra anit-tyrefektingorganisasjonen Donostia Antitaurina Orain har fått stor nok oppslutning til at kommunen er pålagt å åpne for et referendum. Tyrefekting og okseløp var forbudt i tre år, men ble til store protester gjeninnført av det nye byrådet i fjor.

Folkeavstemningen for eller imot tyrefekting i San Sebastian (Donostia) vil dersom alt går etter planen holdes i september. Den baskiske byen hadde opprinnelig nedlagt forbud mot de kontroversielle arrangementene, et initiativ som ble tatt av byrådet til partiet Euskal Herria Bildu i 2012.

Etter kommunevalget i mai fjor ble imidlertid den omstridte «sporten» gjeninnført av valgvinneren Det baskiske nasjonalistpartiet (PNV) og sosialdemokratene PSOE, godt støttet av det konservative Partido Popular.

Les også: Gjeninnfører tyrefekting etter tre år

Politiske endringer i Spania har styrket kampen mot tyrefekting og okseløp. Etter lokalvalgene i mai i år har grønne partier og partier på venstresiden i politikken fått økt innflytelse i mange kommuner. Disse partiene har lenge vært imot de kontroversielle arrangementene.

Tyrefekting møter også motsatand i EU. I fjor gikk Europaparlamentet med overveldende flertall inn for regelendringer for å stoppe subsidiene til spanske bønder som driver oppdrett av okser til tyrefekting.

Les også:

Nok en kommune forbyr tyrefekting

Tyrefekting uten å drepe oksen?

Forbud mot tyrefekting på Balearene

Debatt om tyrefekting og okseløp

EU vil ikke subsidiere tyrefekting

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter