Flyplass-drosjene tilbake på jobb

Publisert

Drosjestreiken i Elche som har påvirket servicen ved Costa Blanca-flyplassen El Altet er avblåst. Fra og med klokken syv om morgenen fredag 14. mars er drosjesjåførene tilbake på jobb etter 24 timers streik.

Streiken var en protest mot det Elche-sjåførene mener er for dårlig oppsyn og kontroll med ikke-autoriserte taxier ved flyplassen. Taxiforbundet i Elche (Asociación de Auto-Taxis de Elche) har i lengre tid protestert på forholdene og blant annet stilt krav til lokale myndigheter om mer politi på området og opprettelse av et eget kontrollpunkt med bom ved drosjenes innkjøring til flyplassen.

Det reageres også på konkurransebetingelsene mellom taxier fra forskjellige kommuner i Valencia-regionen. Krangelen om kundene ved flyplassen har pågått i lengre tid og har tidvis vært så opphetet at det har kommet til fysiske konfrontasjoner, blant annet for ett år siden da sjåfører fra Elche, Alcoy og Torrevieja barket sammen. Elche-sjåførene har tidligere krevd enerett til passasjerene fordi flyplassen ligger i deres kommune.

Streiken torsdag 13. mars skulle egentlig vart frem til mandag 17. mars, men ble avblåst etter et møte mellom taxiforbundet og regionale samferdselsmyndigheter. Sjåførene skal ha fått et løfte om at myndigheten vil se på muligheten for å imøtegå forbundets krav.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter