Flyktninger når ikke frem til Spania

Publisert

I september 2015 sa Spania seg villig til å ta imot nærmere 16.000 syriske flyktninger. I november og desember kom de 18 første. Etter det har det vært full stans. Frivillige organisasjoner i Spania (CEAR, Røde Kors og Accem) står klar til å hjelpe og mener problemet skyldes manglene politisk vilje. Den spanske regjeringen skylder på sin side på byråkratiet i EU og sier Spania ikke kan handle på egen hånd. Det samme sier de andre medlemslandene. Mens alle venter på at noe skal skje, opplever Italia og Hellas at kapasiteten er sprengt.

I 2015 søkte 14.887 mennesker asyl i Spania. Rundt halvparten kom fra Syria. Det siste halve året har det imidlertid vært nærmest full stopp i hjelpen. Kun 18 nye søknader er registrert. Dette er i følge offisielle kilder de enste syriske flyktningene som har kommet, av kvoten på 15.888 som Spania gjennom EU har forpliktet seg til å ta imot fra flyktningleire i Italia og Hellas, skriver El País.

Les også:

Hjelpen klar. Flyktningene uteblir

Motsetter seg kollektiv flyktningretur

Spania sier ja til 15.000 flyktninger

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter