Flygelederstreik i juni

Publisert

De spanske flygelederne har varslet streik 8, 10, 12 og 14. juni. Flygelederne velger på denne måten å protestere mot at kolleger som streiket i 2010 blir straffet for dette. I 2010 streiket spanske flygeledere så lenge at militære flygeledere ble satt inn for å holde flytrafikken i gang. For første gang siden den spanske diktatoren General Franco døde i 1975 deklarerte den spanske staten unntakstilstand.

 

 

I august 2010 kom partene til enighet. Etter fem fem måneder med forhandlinger og aksjoner. Flygelederne kom til en avtale med det spanske luftfartsverket AENA. Avtalen fastslo at flygelederne skal ha en årslønn på ca 200.000 Euro. De skal arbeide fire dager etterfulgt av to dagers hvilke og overtid skal være frivillig. Nå vil de streike for at ingen skal bli straffet for aksjonen i 2010.


Se også:


Opptil åtte års fengsel for flygelederne

Unntakstilstand i Spania: Flygelederstreik lammer flytrafikken

Tilbyr flygelederne 200.000 Euro

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter