12.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Flygeledere avblåser streiken

Spanske flygeledere i USCA skal ha kommet til en foreløpig enighet med det offentlige flyplasselskapet Enaire. Dermed avblåses den tolv timer lange streiken som var planlagt ved alle landets flyplasser lørdag 3. oktober.

Enaire og USCA skal i et møte onsdag 30. september ha blitt enige om å legge arbeidskonflikten fra 2010 bak seg og starte forhandlinger om betingelsene for et nytt samarbeid. De fagorganiserte i USCA har siden juni i år gjennomført ni streikeaksjoner, den siste lørdag 26. september da delvis streik ble gjennomført i 12 timer fra klokken 06:00 til 18:00. Streiken skulle gjentas på samme tidspunkt lørdag 3. oktober, men er grunnet partenes foreløpige enighet blitt avblåst.


Flygelederstreiken i Spania

Streiken blant flygelederne i Unión Sindical de Controladores Aéreos (USCA) gjelder en arbeidskonflikt som går tilbake til november og desember 2010. Etter lengre tids uenighet om arbeidsbetingelser og overtid, kom det til streik og lammelse av spanske flyplasser. Rundt 200.000 passasjerer ble berørt. Flyplasselskapet Enaire (tidligere Aena) mente streiken var ulovlig å påla i ettertid sanksjoner mot 61 flygeledere i Barcelona samt en oppsigelse av en flygeleder i Galicia.

USCA har på sin side hele tiden hevdet at reglene ble fulgt, med blant oppfyllelse av kravet om minimumservice ved flyplassene, noe de også har fått medhold i hos domstolene. I USCA har enighet mellom partene til nå vært blokkert av Enaires manglende vilje til å gå i dialog om sanksjonene. Dette skal nå være endret og partene skal ha blitt enige om å legge betingelser for et nytt samarbeid fremover.

Les mer om konflikten fra 2010: Flygeledere bekrefter streik

 

 

 

 

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]