Flesteparten av Covid-restriksjonene er opphevet

Publisert

Fra og med tirsdag 22. februar frafaller de fleste av corona-restriksjonene i Valencia-regionen, dette inkluderer Alicante-provinsen. Tidligere var det varslet at dette ville skje 1. mars men man fremskynder opphevingen av de fleste tiltakene takket være det regionens president omtaler som “en god utvikling av pandemien og høye vaksinetall”.

Langt over 90% av regionens innbyggere over 60 år har fått sin tredje vaksine-dose.

Slik opphever man restriksjonene:

  • Kravet om å vise vaksine-sertifikat faller bort, unntaket er sykehjem hvor man fortsatt vil kreve dette.
  • Grensen på ti personer pr. restaurant-bord fjernes også. Det samme gjelder kravet om minimum 1.5 meters avstand mellom bordene på restauranter og barer.
  • Ansiktsmaske blir bare obligatorisk innendørs og når det ikke er mulig “å holde sosial avstand”.

I det regionens president Ximo Puig kom med denne kunngjøringen påpekte han at man nå etter 700 dager med pandemi er i en ny fase i det man ser slutten nærmer seg. Han benyttet anledningen til å takke regionens 68.894 arbeidere i helse-sektoren. Samtidig som han påpekte at man nå holder et ekstra godt øye med mulige ettervirkninger enkelte har etter å ha vært Covid-smittede, såkalt lang-Covid, samt den psykologiske effekten pandemien og smitte har på folk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter