Flest drukninger på Costa Blanca

Publisert

Så langt i år har 31 personer druknet ved badestrender og i svømmebasseng i Alicante-provinsen (Costa Blanca). Tallet er det høyeste av alle provinser i Spania og innebærer en økning på 40 prosent fra i fjor. Antallet drukninger for hele Spania er 339. Statistikken gjelder perioden 1. januar til 15. august.

Eksperter mener noe av årsaken til økningen i drukninger på Costa Blanca kan knyttes til vinterens stormer. Mye tyder på at uværet enkelte steder har endret havbunnen og skapt nye og uvante strømninger i havet. I tillegg kan reparasjon av raserte strender med tilførsel av ny sand ha skapt ujevne forhold og diker. I sum kan dette ha gjort badeforholdene mindre forutsigbare.

I tillegg til eventuelle endringer ved strendene minner Røde Kors (Cruz Roja) om at folks atferd også spiller inn. Mange lytter ikke til advarsler, men trosser badeforbudet ved rødt flagg og generelt ignorerer rådene som kommer fra badevaktene ved strendene.

Totalt 339 personer har så langt i 2017 omkommet i havet, elver, innsjøer, svømmebasseng og annet, over 14 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Alicante-provinsen topper den dystre statistikken med 31 dødsfall. Deretter kommer Las Palmas (28), A Coruña og Tenerife (22). Tallet over omkomne i Alicante innebærer en økning på rundt 40 prosent sammenliknet med 2016.

Les også: 3.000 euro i bot for å bade på rødt

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter