Flertallet som stemte i Barcelona vil ha løsrivelse

Publisert

90% stemte for løsrivelse fra Spania, 57.7% satt hjemme. Separatistenes leder, Puigdemot, sier han vil deklarere uavhengighet fra Spania i løpet av de neste dagene. En mulighet er at valgresultatet og Puigdemonts deklarering fører til at hans regionale regjering bryter sammen noe som vil føre til nyvalg i Katalonia og en periode preget av usikkerhet.

Resultatet er mer eller mindre hva man kunne forvente. De fleste som er imot en løsrivelse fra Spania var lenge forventet å ikke delta i avstemningen. I følge spørre undersøkelser har flesteparten av katalanerne vært imot løsrivelse men for en avstemning.

Spanias statsminister Mariano Rajoy (PP) uttatle søndag kveld at “Ingen avstemning har blitt holdt i dag”. Rajoy har lenge pekt på at den spanske grunnloven ikke tillater noen løsrivelse, ei heller noen avstemning om tema.

[Saken er under oppdatering]

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter